OMÜ’NÜN SIFIR ATIK PROJESİ İLE İLGİLİ BAŞLATTIĞI UYGULAMALAR

OMÜ’NÜN SIFIR ATIK PROJESİ İLE İLGİLİ BAŞLATTIĞI UYGULAMALAR

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, bünyesinde yürütülmekte olan “Sıfır Atık” projesini destekleyen bir çok çalışma yapmaktadır. Projedeki temel amaçlardan biri atık oluşumunu azaltmak ve sürüdürülebilir yaşama destek sağlamaktır. Bu amaçla üniversitemiz plaket yerine Fidan Sertifikası uygulamasına geçmiştir. Plastik poşet tüketiminin önüne geçmek amacıyla dayanıklı karton ve bez çanta kullanımına başlamıştır. Son olarak Rektörlük’te gerçekleştirilen toplantılarla başlayan ve 2020 yılı emeklilik yemeğinde de gördüğümüz üzere, pet şişe kullanımını önlemek ve plastik atık oluşumunu azaltmak maksadıyla sürahide su uygulamasına geçmiştir. Atık oluşumunu azaltma hedefiyle çalışmalar devam etmektedir.

Ziyaretçi Yorumları

Bir Yorum Yazın