OMÜ'lü Öğrencilerden Hayvan Barınağına Ziyaret

25 Ekim 2018

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Fransızca Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Halil Aytekin ve beraberindeki bir grup öğrenci; Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ziyaret ederek hayvanlarla keyifli bir gün geçirdi.

“Topluma hizmet uygulamaları” dersi kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, Doç. Dr. Halil Aytekin ve hayvansever öğrenciler barınaktaki hayvanlarla yakından ilgilenirken yanlarında getirdikleri mamalarla hayvanları beslediler.

Gerçekleştirdikleri etkinlik konusunda konuşan Doç. Dr. Halil Aytekin hayvanlara yönelik olması gereken insani farkındalığı şu sözlerle dile getirdi: “Bu ziyaret sırasında hayvanlar konusunda bir duyarlılık yaratmayı ve gençlere hayvan sevgisini aşılamayı amaçladık. Öğrencilerimiz cep harçlıklarıyla aldıkları mamaları; bizler gibi yiyip içen, nefes alıp veren, uyuyan sessiz dostlarıyla paylaşarak çok farklı bir haz aldılar. İçlerinde kedi ve köpeğe hiç dokunmayanlar da vardı.  Bu vesileyle onlarla temas kurup kucaklarına alarak onlara şefkatlerini gösterdiler. Sevildiklerini gören hayvanlar o kadar mutlu oldular ki, öğrenciler ayrılırken ‘bizi unutmayın, sık sık gelin, sizleri özlüyoruz’ der gibiydiler. Başlangıçta mutluluk ve heyecanla başlayan etkinlik, dönüşte tabii yerini hüzne bıraktı. Bu anlamda ziyaretin gerçek amacına ulaştığını söyleyebiliriz. İsteğimiz; herkesin bu dostlarımıza kucak açması ve onlar için bir kap su ve yiyecek vermesi. Zira insanoğlunun en iyi dostları hayvanlardır.”