OMÜ’lü Çevre Gönüllüleri İşbaşında

25 Ekim 2018

Samsun Bilim Gönüllüleri (SBG), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulunda (YDYO) örnek bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.

Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Çalışmaları Ofisi (ÖDGO) Koordinatörü Nazan Şimşek yönetiminde faaliyet gösteren SBG’li öğrenciler, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nalan Kızıltan, müdür yardımcıları, İtalyanca Hocası Lorena Guarascio, akademik ve idari personel ile birlikte YDYO binasının birçok noktasında çevre temizliği yaptılar.

YDYO’lu öğrencilerin eğitim gördüğü sınıflara ve bina çevresine uyarı levhalarının asılması ile başlayan etkinlik,  YDYO personeli ve SBG’li öğrencilerin binanın etrafını temizlemesiyle devam etti. Eldivenlerini takıp çöp poşetini eline alarak işe başlayan Prof. Dr. Kızıltan ve beraberindekilere, başka bölümlerden duyarlı öğrenciler de katıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren çevre temizliği sonrası, Prof. Dr. Kızıltan gönüllü öğrencilere çevreye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek ikramlarda bulundu.

Gönüllüler ödüllendirildi

Önceden duyurusu yapılan etkinlik ödülleri ise oldukça anlamlıydı; kazanana bir gezegen ve galaksinin prensesi veya prensi ödülleri takdim edildi. Dünya gezegeninin kazananı bütün katılımcılar olurken, prenslik ve prenseslik de onu koruma sözünü katılımıyla teyit eden herkese verildi.  Ayrıca, engelli bir OMÜ öğrencisinin katılımıyla, YDYO - Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Ofisi’nin yaygınlaştırmaya çalıştığı ‘sosyal dâhil etmeci yaklaşım’ın karşılık bulduğu da görülmüş oldu. Günün sonunda, Ofis ve SBG koordinatörü Nazan Şimşek, Samsun ve Türk kültüründe konuya ilişkin güncel yaklaşımlar hakkında interaktif bir sohbet organize etti. Şimşek ayrıca, toplumsal ve kişisel hassasiyetler ile kendi kişisel güvenliğini korumaya öncelik verme, sosyal sorumluluk projelerinde asıl kazananı fark etme, kazanımları doğru okuma, değişimin yayılmacı ve kalıcı etkisi, doğru iletişim stratejileri vb. konularda bilgilendirmeler yaptı.