OMÜ Danışma Kurulu 5. Kez Toplandı

Ct, 20/04/2019

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) üniversite, şehir ve sanayi iş birliğinin gelişmesini sağlamak amacıyla şehrin önemli aktörlerini bir araya getirdiği “Üniversite Danışma Kurulu Toplantısının” beşincisi, SAMPA Otomotiv Sanayi’nin ev sahipliğinde ve Samsun Valisi Osman Kaymak’ın başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıda, OMÜ’deki gelişmeler ve mevcut durumun  değerlendirilmesinin yanı sıra OMÜ’nün hayata geçirdiği sıfır atık seferberliği,  öğretim üyelerinin patent sürecine soktukları çalışmaları ile  işyeri eğitimi süreci konularında bilgilendirme yapıldı. Fikir alışverişi bakımından oldukça verimli geçen toplantıya, danışma kurulu üyeleriyle birlikte Samsun Milletvekili Fuat Köktaş da davetli olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sampa Otomotiv Genel Müdürü Bülent Üstündağ “Sampa Otomotiv 1994 yılında kurulmuş, bu yıl da 25. yaşını kutlayan bir şirket.  Şirketimiz ağır ticari araçlarda yedek parça üretip, 138 ülkeye ihracat yapan, yaklaşık 100 milyon dolar cirosuyla Samsun’a bir gelir kaynağı olmaktadır. 1350 çalışanımızla değer yaratmaya devam ediyoruz. Sizleri burada misafir etmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Toplantının da hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.